Шрот-Шеф

Детокс смузі

Веганський гарбузово-банановий смузі

Інгредієнти:
  • 1 склянка рослинного молока (мигдальне, кокосове, соєве)
  • 1 заморожений банан
  • 1 ст. л. гарбузового шроту
  • 1 ч. л. лляного насіння
  • ½ ч. л. кориці
  • 1 ч. л. кленового сиропу або меду (якщо дозволяєте веганську дієту)
Приготування:
  1. Помістити всі інгредієнти в блендер.
  2. Збити до кремової консистенції.
  3. Подавати охолодженим.
Протеїнові кульки

Веганські батончики без випікання

Інгредієнти:
  • 2 ст. л. гарбузового шроту
  • ½ склянки вівсяних пластівців
  • 2 ст. л. подрібнених горіхів (фундук, мигдаль, волоські)
  • 2 фініки або 1 ст. л. фінікової пасти
  • 1 ст. л. арахісової пасти
  • ½ ч. л. ванільного екстракту
  • 1 ч. л. какао
Приготування:
  1. Фініки замочити у воді на 10 хвилин, потім розім’яти виделкою.
  2. Додати інші інгредієнти та добре перемішати.
  3. Сформувати батончики або кульки, покласти в холодильник на 1 годину.
Детокс смузі

Веганські гарбузові оладки без глютену

Інгредієнти:
  • 2 ст. л. гарбузового шроту
  • 3 ст. л. гречаного або рисового борошна
  • ½ склянки рослинного молока
  • ½ ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кленового сиропу
  • ½ ч. л. кориці
Приготування:
  1. Усі інгредієнти змішати та залишити на 10 хвилин.
  2. Смажити на сухій сковорідці до золотистого кольору.
  3. Подавати з фруктами або сиропом.
Протеїнові кульки

Крем-суп із гарбузового шроту

Інгредієнти:
  • 2 ст. л. гарбузового шроту
  • 200 г гарбуза (запеченого або вареного)
  • 1 картоплина
  • ½ склянки кокосового молока
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • Сіль, перець, куркума – за смаком
Процес приготування:
  1. Фініки замочити в гарячій воді на 10 хвилин, щоб стали м’якими.
  2. Подрібнити фініки в пасту за допомогою блендера.
  3. Додати всі сухі інгредієнти.
  4. Сформувати невеликі кульки.
  5. Поставити в холодильник на 30 хвилин.