Шрот-Шеф

Детокс смузі

Детокс смузі з гарбузовим шротом

Інгредієнти:
  • 1 склянка мигдального або кокосового молока
  • 1 ст. л. гарбузового шроту
  • ½ банана
  • ½ зеленого яблука
  • 1 ч. л. лляного насіння
  • 1 ч. л. меду або сиропу агави
Процес приготування:
  1. Очистити яблуко, видалити серцевину.
  2. Банан нарізати шматочками для зручності.
  3. Помістити всі інгредієнти в блендер.
  4. Збити до однорідності.
  5. За бажанням додати трохи льоду для свіжості.
Протеїнові кульки

Протеїнові гарбузові кульки

Інгредієнти:
  • 2 ст. л. гарбузового шроту
  • 1 ст. л. кокосової стружки
  • 1 ст. л. подрібнених горіхів (волоські, мигдаль)
  • 1 ст. л. меду
  • ½ ч. л. кориці
  • 2 фініки (попередньо замочити)
Процес приготування:
  1. Фініки замочити в гарячій воді на 10 хвилин, щоб стали м’якими.
  2. Подрібнити фініки в пасту за допомогою блендера.
  3. Додати всі сухі інгредієнти.
  4. Сформувати невеликі кульки.
  5. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Детокс смузі

Гарбузові млинці без глютену

Інгредієнти:
  • 2 ст. л. гарбузового шроту
  • 3 ст. л. рисового або вівсяного борошна
  • 1 яйце
  • 100 мл кокосового молока
  • ½ ч. л. розпушувача
  • ½ ч. л. кориці
Процес приготування:
  1. В мисці збити яйце з кокосовим молоком.
  2. Додати гарбузовий шрот, рисове борошно, розпушувач і корицю..
  3. Добре перемішати та залишити на 10 хвилин – шрот вбере вологу, і тісто стане густішим.
  4. Розігріти антипригарну сковорідку на середньому вогні.
  5. Смажити млинці без олії або з мінімальною кількістю кокосової олії.
  6. Готувати по 2–3 хвилини з кожного боку.
Протеїнові кульки

Енергетичний гарбузний хліб

Інгредієнти:
  • 3 ст. л. гарбузового шроту
  • 200 г цільнозернового борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 1 яйце
  • 200 мл кефіру
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • ½ ч. л. солі
Процес приготування:
  1. Змішати сухі інгредієнти: гарбузовий шрот, цільнозернове борошно, соду, сіль.
  2. В окремій мисці змішати яйце, кефір та оливкову олію.
  3. Обережно з’єднати сухі та рідкі інгредієнти, перемішати.
  4. Перекласти тісто у форму для випікання, змащену олією.
  5. Випікати при 180°C 30–35 хвилин.
  6. Готовність перевірити зубочисткою – вона має залишатися сухою.
  7. Остудити перед нарізанням.