Шрот
-Шеф
Головна
Наше дослідження
Рецепти
Від Дієтолога
Для Косметології
Для Веганів
Мікро/Макроелементи
Підписки
Увійти/Зареєструватися
Шрот-Шеф
Детокс смузі з гарбузовим шротом
Інгредієнти:
1 склянка мигдального або кокосового молока
1 ст. л. гарбузового шроту
½ банана
½ зеленого яблука
1 ч. л. лляного насіння
1 ч. л. меду або сиропу агави
Процес приготування:
Очистити яблуко, видалити серцевину.
Банан нарізати шматочками для зручності.
Помістити всі інгредієнти в блендер.
Збити до однорідності.
За бажанням додати трохи льоду для свіжості.
Протеїнові гарбузові кульки
Інгредієнти:
2 ст. л. гарбузового шроту
1 ст. л. кокосової стружки
1 ст. л. подрібнених горіхів (волоські, мигдаль)
1 ст. л. меду
½ ч. л. кориці
2 фініки (попередньо замочити)
Процес приготування:
Фініки замочити в гарячій воді на 10 хвилин, щоб стали м’якими.
Подрібнити фініки в пасту за допомогою блендера.
Додати всі сухі інгредієнти.
Сформувати невеликі кульки.
Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Гарбузові млинці без глютену
Інгредієнти:
2 ст. л. гарбузового шроту
3 ст. л. рисового або вівсяного борошна
1 яйце
100 мл кокосового молока
½ ч. л. розпушувача
½ ч. л. кориці
Процес приготування:
В мисці збити яйце з кокосовим молоком.
Додати гарбузовий шрот, рисове борошно, розпушувач і корицю..
Добре перемішати та залишити на 10 хвилин – шрот вбере вологу, і тісто стане густішим.
Розігріти антипригарну сковорідку на середньому вогні.
Смажити млинці без олії або з мінімальною кількістю кокосової олії.
Готувати по 2–3 хвилини з кожного боку.
Енергетичний гарбузний хліб
Інгредієнти:
3 ст. л. гарбузового шроту
200 г цільнозернового борошна
1 ч. л. соди
1 яйце
200 мл кефіру
1 ст. л. оливкової олії
½ ч. л. солі
Процес приготування:
Змішати сухі інгредієнти: гарбузовий шрот, цільнозернове борошно, соду, сіль.
В окремій мисці змішати яйце, кефір та оливкову олію.
Обережно з’єднати сухі та рідкі інгредієнти, перемішати.
Перекласти тісто у форму для випікання, змащену олією.
Випікати при 180°C 30–35 хвилин.
Готовність перевірити зубочисткою – вона має залишатися сухою.
Остудити перед нарізанням.